Over Fade Out
Over Fade OutVerbind de nacht! Ontdek ‘s nachts architectuur in al haar vormen in Vooruit met dans, muziek, literatuur, talks & installatie.
Waar begint en waar eindigt architectuur? Op vrijdag 27 september gaat Festival van de architectuur (F/a) voluit in Kunstencentrum Vooruit. Tijdens F/a de OUT (lees ‘fade out’) verbinden we een hele avond lang elke hoek van het gigantische gebouw met dans, muziek, licht, literatuur en talks. En ergens daartussen architectuur, dat ook.
Meer info over het programma, tickets en praktische zaken, vind je hieronder.
F/a Highlights
F/a Highlights20u30 – Theaterzaal
Eerst blikken we terug op de hoogtepunten van het F/a, met niemand minder dan Tomas De Soete (i.s.m. Handelsreizigers). Een week samen stad maken, wat leverde dat op? Wat houden we, wat laten we achter? We herleiden het F/a tot een recap van een uurtje met performances & reportages uit de buik van het festival. Wie ruimde onze dominoblokken op? Slaapt een stadsbouwmeester wel tijdens het F/a?
Opgelet! Alleen toegankelijk na inschrijving via deze link.
F/a Closing Party
F/a Closing Party22u – Concertzaal
Tijdens de Closing Party feest je niet alleen, je kan ook één op één in gesprek met een stadsmaker over de stad van morgen. Je luistert er verhalen over hoe architectuur mensen samenbrengt. Installatie, muziek en dans dompelen je onder in tijd en ruimte. Tot je zelf danst. Tot het licht uitgaat.
Curator Koen Galle ging op zoek naar een nachtelijke vertaling van het festivalthema ‘Verbind de stad!’ en vulde dat in volgens de drie parameters die een goed dansfeest maken: de muziek, het dansen (op om het even welke manier, er zijn geen regels) en de decoratie of inrichting van de ruimte. Het resultaat is een ruimte waar het licht en donker tegelijk is. Waar niet de dj, maar de dansende massa de aandacht trekken. Waar vrij bewogen, gelachen en gedeeld wordt.
- Voguing Dance Class by La Mona (FR)
De avond start met een Voguing dans-initiatie. Die dans ontstond in de New Yorkse jaren ’70 en ’80 en haalde inspiratie uit de ballrooms van Harlem 50 jaar eerder. Vandaag vind je het extravagante, maar toegankelijke Voguing over de hele wereld en straalt het plezier ervan moeiteloos af op zij die er zich aan over geven.
Hiervoor nodigde Koen Galle het Parijse La Mona collectief uit. Zij zullen een uur lang de beginselen uit de Voguing-danscultuur aanleren en daarmee de avond meteen heupwiegend en pose striking inzetten. Tijdens en na de les zal Mona oprichter en resident dj Nick V de platen draaien.
- Music! by ensemble (BE)
De energie die op een dansvloer ontstaat, kan als geen ander verbinden. Vraag het maar aan ensemble, Brussels platenlabel, blog en feest gerund door het tweetal Tristan Jong en de Brusselaar Koen Galle. Het is de tweede die voor de gelegenheid aan de slag ging als curator van de dansvloer tijdens de afsluiter van het Festival van de architectuur.
LINE UP
CC Disco! (AUS)“Less chin stroking, more dancing”. Dat is het motto van de Australische deejay CC Disco!. Disco, house & boogie met pure passie spelen, dat is hoe zij een dansvloer als geen ander weet te bewerken. Geen enkele vorm van pretentie, alleen maar gevoel.Nick V (FR)Bezieler van het Parijse feestje en label La Mona. Hij zet de avond feestelijk in door de Voguing Dance Class te begeleiden. Nick V is van Britse origine, maar groeide op in Parijs als ‘b-boy’ die voortdurend op zoek ging naar nieuwe geluiden uit funk- en andere scenes. Zijn sound bestaat daardoor uit een unieke mélange van stijlen, boordevol energie.Jensen (BE)Weinigen zo gedegen als Jensen. De techniciteit en de platenkeuze die hij aan de dag legt, maken van hem een van de betere dj’s in zijn soort. Of het nu funk, soul, house, acid, italo of techno is: elk stukje muziek kan hem raken. Zijn platenzak behelst steeds een enorme verscheidenheid aan genres en periodes, wat leidt tot uitzonderlijk brede, maar harmonische excursies in dansmuziek.Kong DJ (BE)Gepassioneerd verspreid deejay (en curator van F/a de OUT) Kong DJ de échte house sound sinds de dag voor gisteren. Kong is niet alleen een selector pur sang, met zijn deejaysets creëert hij eigen werelden die doordrongen zijn van de enorme geschiedenis die elektronische muziek rijk is: van house tot new beat, techno, disco, rave en trance. - Scenography by Never Sceno
Tot slot staat het Brusselse collectief Never Sceno in voor de scenografie van het slotfeest. Aan hen werd gevraagd om een brug te maken tussen het Festival (voornamelijk overdag) en het nachtelijke slotfeest. Zij denken na over één van de centrale uitdagingen van het festival: hoe kunnen we in een urbane context nog beter gebruik maken van ruimte, zonder in te boeten aan kwaliteit?
- Voguing Dance Class by La Mona (FR)
F/a Architecture By Night
F/a Architecture By Night22u – Foyer Concertzaal, Foyer Theaterzaal, Mokabon
Ga tijdens de speeddate in gesprek met architecten en experts, waaronder Annekatrien Verdickt (Filter Café Filtré), ONBETAALBAAR, Peter Vanden Abeele (Stadsbouwmeester Gent), Lotte Mattelaer (WAUW) en Franky Devos (Vooruit), luister naar verbindende verhalen in Stories door o.a. Simon Allemeersch (C-takt), Simone Atangana Bekono en Carla Molenberghs (Huis Perrekens)Met de steun van de Nederlandse ambassade ihkv VerveSpeeddate – Foyer Theaterzaal
Grijp deze unieke kans op een één-op-één gesprek met onderstaande experts. Wij hebben hun alvast ter voorbereiding enkele vragen gesteld, lees ze hieronder!
- Alexandre Huyghe (Revive)
Leeftijd: 32 jaar
Hier ben ik mee bezig: reconversie van brownfields tot levendige stadswijken bij Revive
Hier kan ik uren over praten: de rol van onze steden en dorpskernen om te kunnen blijven groeien. Hoe kunnen we vooruitgang boeken en wat zijn de cruciale succesfactoren?
Over 20 jaar: kunnen we zoveel trachten te verbeteren dat we ons nooit zullen vervelen. De vraag is of de volgende generatie dat zal zien als een verbetering
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Jan Gehl om hem uit te dagen over de visie die hij ontwikkeld heeft, maar bovenal om te leren uit zijn ervaringen bij het implementeren van zijn ideeën.
- Anne Malliet (Team Vlaams Bouwmeester)
Leeftijd: 61 jaar
Hier ben ik mee bezig: ik ben architect en bouwen houdt me bezig ook al bouw ik niet zelf
Hier kan ik uren over praten: over de woningcoöperatieven en dan vooral de Zürichse Genossenschaften en hoe die duurzaam bouwen en oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen vandaag zoals dichter en klimaatvriendelijker wonen met zorg voor ouderen en begeleid wonen, met collectieve woonvormen met gebruik van aardwarmte of restwarmte, met veel aandacht voor betaalbaarheid bij ontwerp en bouw en dat allemaal volgens het principe van de ‘Kostenmiete’ (huren tegen kostprijs).
Over 20 jaar: hoop ik nog een actief oudje te zijn in een wereld die de opwarming heeft ingedijkt en dat men er in geslaagd is om dat wat de aarde kan opbrengen gelijkwaardiger te verdelen over alle wereldburgers.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Frank Vermoesen omdat het mij intrigeert hoe je kan boeren in de stad en omdat ik zelf in mijn stadstuin een bonte mengeling tomaten kweek.
- Annekatrien Verdickt (Filter Café Filtré)
Leeftijd: 42 jaar
Hier ben ik mee bezig: architectuur & stadsontwerp. Actief in de burgerbeweging Filter Café Filtré en de vzw Filter Café Filtré Atelier die zich inzetten voor betere luchtkwaliteit, mobiliteit, kwalitatieve publieke en groene ruimte,…
Hier kan ik uren over praten: Hoe onze steden en gemeenten zouden kunnen of moeten evolueren. Hoe klimaatthema’s een meerwaarde kunnen betekenen voor iedereen. Hoe kwalitatieve architectuur en stadsontwerp het welzijn bevorderen.
Over 20 jaar: zouden onze steden en gemeenten klimaatneutraal moeten zijn en aangename en gezonde plekken moeten zijn om te wonen, werken en verblijven.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Anne Hidalgo (burgemeester van Parijs) omdat ze een ambitieuze visie heeft op de grootstad Parijs.
- Dimitri Minten (RE-ST)
Leeftijd: 47 jaar
Hier ben ik mee bezig: architect-vennoot van RE-ST, docent UHasselt faculteit Architectuur en Kunst, voorzitter Architectuurwijzer vzw
Hier kan ik uren over praten: over de praktijk van het bouwen én de praktijk van het niet-bouwen, over de verwondering tijdens het reizen, over de stilte van de muziek, … en natuurlijk ook over mijn vrouw.
Over 20 jaar: zou ik met pensioen kunnen gaan, maar aangezien architectuur een passie is, zal ik hier wellicht niet mee kunnen stoppen.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Cedric Price omdat ik benieuwd zou zijn op welke wijze hij vandaag een antwoord zou geven op onze huidige maatschappelijke uitdagingen. Begrippen die hij onder meer introduceerde in de architectuurcultuur zoals tijdelijkheid, gepland verval, beperkte levensduur en gebruikersparticipatie, zijn voor mij vandaag nog steeds inspirerend.
Daarnaast zou ik zou ook nog met Geert Bekaert willen speeddaten om te vragen of er volgens hem nog architecten nodig zijn…
- Evelien Pieters (AR-TUR)
Leeftijd: 36 jaar
Hier ben ik mee bezig: Met AR-TUR sleutelen wij aan ruimtelijke uitdagingen in het Kempenlab. De rurale omgeving van de Antwerpse Kempen is onze experimenteergrond. In cocreatieve trajecten zoeken we naar toekomstperspectieven voor kwalitatieve dorpsarchitectuur, duurzame wijken, toekomstbestendige kerken en zorgzame mobiliteit.
Hier kan ik uren over praten: Ruimtelijke scenario’s voor rurale regio’s. Wat Nederland en Vlaanderen van elkaar kunnen leren wat betreft architectuur en planning. Hoe we meer vrouwen en meer diverse stemmen aan het woord kunnen krijgen in ons vak.
Over 20 jaar: hoop ik dat we fundamentele veranderingen hebben kunnen doorvoeren om onze samenleving duurzamer, gezonder en inclusiever te maken. De Kempen heeft zich ontwikkeld tot dé proeftuin van succesprojecten. En hoop ik dat mijn zoon een brave vent is geworden.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Ko Mulder (1900-1988) omdat zij als architecte en stedenbouwkundige in het midden van de 20e eeuw succesvol wist te worden in een mannenwereld. Bij haar eerste sollicitatie is ze nog afgewezen want ‘vrouwen kunnen moeilijk de steigers op worden gestuurd’. Uiteindelijk werd ze hoofdarchitect bij de gemeente Amsterdam en heeft ze grote invloed gehad op de ontwikkeling van die sta
- Franky Devos (Vooruit)
Leeftijd: 49 jaar
Hier ben ik mee bezig: algemeen coördinator Kunstencentrum Vooruit
Hier kan ik uren over praten: De maatschappelijke impact van kunst en cultuur voor stadsontwikkeling. De gentrificationval en de totale onmogelijkheid om die te vermijden. Of niet?
Over 20 jaar: is hopelijk de dreiging van climate change afgewend en heeft dat geleid tot een nieuwe economisch model en radicale innovaties rond ruimtelijke ordening en mobiliteit.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten omdat ik wil vragen om een commissie in te stellen die architecten hun licentie afneemt na het bouwen van twee gedrochten. En ook met minister Liesbeth Homans om te horen waarom sociale woningbouw nog altijd gemarginaliseerd is.
- Frank Vermoesen (Boeren Bruxsel Paysans)
Leeftijd: 51 jaar
Hier ben ik mee bezig: Groen/natuur in al haar vormen in stad en stadsrand
Hier kan ik uren over praten: De klimaatverandering en hoe het komt dat we als soort weinig kans maken om ons op tijd en voldoende aan te passen, laat staan het klimaat terug op ‘goede’ weg helpen. De noodzaak om natuur veel meer plaats te geven in onze omgeving en ons leven.
Over 20 jaar: hoop ik op beterschap, maar als ik realistisch ben en kijk naar de ervaring uit het verleden ben ik op zijn zachtst gezegd erg sceptisch.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: niemand omdat ik liever een lang gesprek heb.
- Jan Baes (Ae-architecten)
- Lotte Mattelaer (WAUW)
Leeftijd: 35 jaar
Hier ben ik mee bezig: architectuur – scenografie – ontwerpgidsen in architectuurworkshops en participatie
Hier kan ik uren over praten: Denkpatronen en ontwerpprocessen. Complexiteit en uitpuren. Elk project heeft in context en in ontwerp meerdere lagen en dat maakt het zeer boeiend, het is fijn deze bloot te leggen en terug te laten versmelten.
Over 20 jaar: doen we net wat we nu doen, projecten van verschillende schalen en motiveren we nog steeds vele mensen via ontwerp en in ontwerpprocessen. Maar we weten meer, bereiken nog meer mensen en kunnen iedereen nog beter “gidsen”.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Junya Ishigami omdat zijn projecten dromerigheid uitstralen, zelfs de gebouwde projecten. De teksten, schetsen en beelden van zijn projecten inspireren mij enorm en gebruiken we vaak als referentie binnen onze ateliers. Het toont dat eenvoudig bijna kinderlijk plezier en behoeften ook relevant zijn.
- Marc Dubois (Architectuurcriticus)
Leeftijd: 68 jaar
Hier ben ik mee bezig: Met rondleidingen in mijn expositie “vernieling en wederopbouw Oostende 1944-1958” en de voorbereidingen monografie architect Gaston Eysselinck
Hierover kan ik uren praten: Het oeuvre en het leven van Le Corbusier, Álvaro Siza en Carlo Scarpa, de Art Nouveau en de Interbellum architectuur, de ontwikkeling van de architectuur in Vlaanderen vanaf de jaren ’80.
Over 20 jaar: Dan ben ik 87 jaar, dit is ver weg. Misschien is de Betonstop dan een realiteit. Misschien is dan de grote fusie van alle steden per provincie een realiteit……Ik heb geen glazen bol!
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Sopie de Caigny, directeur VAI vanuit waardering voor haar inzet en om van gedachten te wisselen over de toekomst van dit instituut en architectuur in Vlaanderen.
- Pascal Debruyne (Vluchtelingenwerk)
Leeftijd: 39 jaar
Hier ben ik mee bezig: Onderzoeker migratie en integratie, stedelijkheid en sociale bewegingen
Hier kan ik uren over praten: De impact van migratie op de stad en stedelijke dienstverlening, de informele schaduwstad en zelforganisatie
Over 20 jaar: zou ik graag een ommekeer zien van hoe we kijken naar de stad en de stad en stedelijkheid beleven. Onze demografische realiteit is al decennia gestaag aan het veranderen, soms met versnellingen, naar een superdiverse realiteit. Dat brengt allerlei mogelijkheden en uitdagingen met zich mee. Maar wat er zeker is is dat het de naoorlogse stedelijke realiteit en de daaraan gekoppelde welvaart- en verzorgingsstaat uitdaagt. We zitten op een kantelmoment om de ruimte te nemen, te denken over hoe we kijken en handelen ten aanzien van die stedelijke migratietoestand. Migratie redde de stad decennia terug, en het zal er radicaal deel van uitmaken. Tijd dat we echt doordenken over hoe de superdiverse stad een emancipatiemachine kan zijn.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Loic Wacquant omdat de stadssocioloog inspirerend schreef over belichaamde sociologie: hoe mensen letterlijk hun lichaam inschrijven in de stad, en stedelijkheid wordt ingeschreven in de dagelijkse praktijk van mensen. Het gaat zowel over het belang van de boksarena/Boksclub in de naoorlogse postindustriële stad waar kwetsbare jongeren zin zoeken als over de praktijk van informele economie in de stad. Er zijn zoveel lagen van de informele schaduwstad die we niet kennen en zien. En die bepalend zijn voor de stedelijke dynamieken.
- Peter Vanden Abeele (Stadsbouwmeester Gent)
Leeftijd: 40 jaar
Hier ben ik mee bezig: als stadsbouwmeester mee bouwen aan de stad waar ik woon
Hier kan ik uren over praten: Gent, wat de stad zou eigen maakt. Bijzondere plekken, de historiek achter de stad die we vandaag zien, de kansen en uitdagingen voor de toekomst
Over 20 jaar: Is deze stad hopelijk echt toonaangevend, zonder dat ze haar eigen Gentse karakter verloren heeft. Deze stad wordt steeds aantrekkelijker, maar laat ons ervoor zorgen dat er steeds ook die typische Gentse hoek af blijft.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: de genste bouwmeesters uit de 19de eeuw zoals zoals Cloquet, Roelandt, Pauli en Van Rysselberghe om hun visie op de stad uit die tijd, maar ook op onze toekomst te horen, maar eigenlijk ook met de Gentenaars van over 20 jaar om te horen wat hun verwachtingen dan zijn. Laat ons niet te veel bezig zijn met de waan van de dag, maar genoeg vooruit en achteruit blijven kijken.
- Sophie De Somere (ONBETAALBAAR)
Leeftijd: 40 jaar
Hier ben ik mee bezig: coördinator ONBETAALBAAR
Hier kan ik uren over praten: Ik ben gefascineerd door afgedankte materialen…enerzijds letterlijk om ze als een nieuwe grondstof te zien anderzijds door het verleden dat ze ademen, het verhaal dat aan ze vasthangt, ik hou van objecten die iets mankeren, de pracht van het onaffe, de potentie van wat nog kan…
Over 20 jaar: zou ik heel graag getuige zijn van een wereld waarin we bij het maken van om het even wat al meteen verantwoordelijkheid nemen in hoe het na gebruik weer in de wereld terechtkomt, een tax op hergebruik…zoals btw…waardoor makers die op zoek zijn en het verschil willen maken, middelen krijgen van zij die hier nu geen moer om geven.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Thomas Rau omdat ik heel graag zijn boek en de gedachte van “pay for service”, of betalen voor gebruik ipv “pay for ownership” (=het lineaire kopen) in de praktijk zou willen omzetten.
- Wouter Callebaut (Callebaut architecten)
Leeftijd: 40 jaar
Hier ben ik mee bezig: Herbestemmen en Relevant maken/houden van ons Bouwkundig Erfgoed
Hier kan ik uren over praten: Hoe we omgaan met onze culturele erfenis in ons gebouwd erfgoed. Hoe we onze monumenten moeten herbestemmen of relevant gaan maken. Wat zijn de drijfveren om onze gebouwde roots in vraag te stellen om ongebreideld voor nieuwbouw te gaan?
Over 20 jaar: Zien we het belang van ons historische kernen en culturele eigenheid erg helder! We hebben verdicht in onze centrumsteden in en met onze monumenten die we geoptimaliseerd hebben in mogelijk anders functies dan vandaag.
Ik zou zelf wel eens willen speeddaten met: Leonardo Da Vinci omdat hij techniek, natuur en vooruitgang inzette voor hedendaagse problemen met oog naar zingeving en het grotere kader.
Stories – Mokabon
Met het Festival van de Architectuur als aanleiding en het monument Vooruit als (leef)omgeving, laten we diverse stemmen horen, van auteurs over beleidsmakers tot architecten. Als ingrediënten voor hun anekdotes of verhalen, gaven we hen vijf trefwoorden mee: publiek, vrijheid, waagstuk, dichterbij en dialoog. Het decor is een bushalte, dé uitgesproken openbare plek waar mensen keuvelen, mijmeren en observeren.
“F/a de OUT in Vooruit lijkt me een ideale plek om het te hebben over de verhalen uit de stad waar mensen mee leven. Verhalen die hun leven mee vormgeven. Het zijn die verhalen die mij bezig houden.”
- 22u: Simon Allemeersch (Stadsresident Vooruit)
Simon Allemeersch (1980) studeerde Germaanse Talen en volgde daarna de regieopleiding aan het Rits in Brussel. Tijdens deze opleiding raakte hij betrokken bij de werking van Nieuwpoorttheater, waar hij meewerkte aan verschillende voorstellingen en sociaal-artistieke projecten. In 2014 voltooide hij samen met Jef Boes, Maarten De Vrieze, Eline Maeyens en Sofie Van der Linden het multimediale project RABOT 4_358, een aangrijpende getuigenis over de leegloop en afbraak van de bekende sociale woontorens in de Gentse Rabotwijk.
- 22u10: Carla Molenberghs (Huis Perrekes)
Carla Molenberghs is mede-oprichter en directeur van Huis Perrekes, een innoverend project dat model staat voor hoe op een kwalitatieve manier met mensen met dementie wordt omgegaan. Het stimuleert de bewoners om zo lang mogelijk alles zelf te doen, een architectuur in het teken van leven.
- 22u20: Simone Atangana Bekono (Stadsresident Vooruit)
Voor Simone Atangana Bekono is poëzie het mooiste medium om gevoelens over gelaagde identiteit en (zwarte) saamhorigheid te verkennen. Ze schrijft op een vernieuwende en zelfverzekerde wijze over sociale stigma’s zoals ras en gender, en nodig ze uit tot inleving en verbinding.
Simone Atangana Bekono haar residentie bij Vooruit kadert in het traject Verve, een kunstenprogramma met 9 Nederlandse kunstenaars uit verschillende disciplines, te gast in België. Het vertrekpunt is ‘onderzoek’ (research based art). Samen met wetenschappers, experts en theoretici leggen ze nieuwe perspectieven en betekenissen bloot binnen thema’s als migratie, (stedelijke) leefbaarheid, identiteit, ecologie…
Meer info via verve2019.be
- 22u30: Paul Vermeulen (architect De Smet Vermeulen)
Paul Vermeulen is medestichter van De Smet Vermeulen architecten in Gent. Het bureau werd in 1989 opgericht en heeft in zijn portfolio projecten als de Stek en woonzorgcentrum IGLO.
Vermeulen doceert ook aan de TU Delft en schrijft over architectuur. Zijn kritieken, zowel in vakbladen als in de publiekspers, zijn door hun directe karakter en heldere schrijfstijl ook voor een breed publiek toegankelijk.
- 22u40: Fatinha Ramos (illustrator)
Fatinha Ramos is een Portugese illustrator. Na haar studies grafisch ontwerp is ze naar Antwerpen verhuisd. Haar grafisch werk verscheen reeds in nationale en internationale magazines. Ze maakt ook kinderboeken, animatie, affiches en meer.
- 22u50: Charlotte Van Den Broeck (dichteres)
Charlotte van den Broeck (1991) is een dichteres uit de Belgische stad Turnhout. Ze schreef in 2012 op 21-jarige leeftijd haar eerste gedicht en vanaf dat moment ging het allemaal in sneltreinvaart. Naast schrijven, is de manier van voordragen van Charlotte van den Broeck minstens net zo enerverend. Het lezen van haar werk werkt op zich al bezwerend, maar het persoonlijk voordragen weet dit keer op keer te overtreffen.
- 23u: Jeroen De Willigen (Stadsbouwmeester Groningen)
Jeroen De Willigen is partner | creatief directeur bij De Zwarte Hond en stadsbouwmeester in Groningen. De Willigen is binnen De Zwarte Hond verantwoordelijk voor tal van stedenbouwkundige projecten en treedt hij op als supervisor in diverse gebiedsontwikkelingen. Hij zet daarbij zijn ontwerpend vakmanschap in voor het oplossen van actuele maatschappelijke en economische vraagstukken.
- 23u10: Saar Meganck (architect Dhooge & Meganck Architecture)
Saar Meganck is medestichter van Dhooge & Meganck Architecture in Gent. Het bureau heeft in zijn portfolio projecten als de Mosterdfabriek Camp’s.
Looking Forward – Foyer Concertzaal
Looking Forward is een ruimte. Hier blikken we vooruit. Hier brengen we het resultaat samen van een week lang samen stad maken. Welke plekken in Gent verdienen een nieuwe toekomst? Wat met het E17-viaduct in Gentbrugge? Welke plekken in of rond je huis zou je willen delen om samen meer ruimte te krijgen? Je ontdekt de antwoorden van de Gentenaars in een scenografie van Never Sceno.
- Alexandre Huyghe (Revive)
Info & Tickets
Info & TicketsTickets voor F/a de OUT zijn verkrijgbaar via deze link. (15 euro/9 euro studententarief op vertoon van een geldige studentenkaart)
Wanneer?
27/09 van 20u30 tot 5u00Waar?
Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 GentHoe geraak ik aan de Vooruit?
Vooruit ligt in het centrum en is vlot bereikbaar met fiets en openbaar vervoer:- Fiets
– combineerbaar met trein, tram, bus of auto
– overdekte en ondergrondse fietsparking onder het Vooruit Terras (rechts van hoofdingang) - Openbaar vervoer
– vanuit Gent Dampoort
20 min te voet langs Sint-Baafsabdij en Sint-Anna
10 min met bus 70 – 71 – 72 – 76 – 77 – 78 en 5 – 8 (richting centrum – halte Gent-Zuid – wandel de Lammerstraat door)– vanuit Gent-Sint Pieters
15 min met tram 1 (richting centrum – halte Savaanstraat – wandel de Bagattenstraat door) - Auto
Vanuit regio Kortrijk / Brussel / Antwerpen:
volg de E40/E17 via Gent-Centrum tot aan de laatste afrit Ledeberg;
draai aan het einde van de afrit links de Sint-Lievenslaan op;
volg de kleine ring tot aan de Kortrijksepoortstraat;
sla rechtsaf de Kortrijksepoortstraat in tot aan de Jozef Plateaustraat;
draai de Jozef Plateaustraat rechts in;
en draai aan het einde van de Jozef Plateaustraat links de Sint-Pietersnieuwstraat in, tot aan Vooruit.Vanuit regio kust:
volg de Drongensesteenweg tot aan de Rooigemlaan (opgelet: enkel via de ene rechterstrook kan je rechts uitvoegen);
draai rechtsaf de Rooigemlaan af en volg tot aan de Kortrijksepoortstraat;
sla linksaf de Kortrijksepoortstraat in tot aan de Jozef Plateaustraat;
draai de Jozef Plateaustraat rechts in;
en draai aan het einde van de Jozef Plateaustraat links de Sint-Pietersnieuwstraat in, tot aan Vooruit.Parkeren
Parkeren doe je in de dichtstbijzijnde parkings: parking Zuid (onder het Woodrow Wilsonplein), parking Sint-Pietersplein (langparkeren) en parking Savaanstraat. Meer info over de parkings en tarieven vind je hier: http://bit.do/fa-parkeren
Samen met:
- Fiets