Steun de Kempenatlas en bezoek de expositie op de Dag van de architectuur

Nieuws

Voor de realisatie van een atlas vol kaarten, kennis en verhalen over de Antwerpse Kempen startte AR-TUR met succes een crowdfundingactie op. Het zoekt nu extra sponsoring voor een teaservideo.

De schrale gronden in deze regio blijken al eeuwen een rijke voedingsbodem voor vernieuwende ideeën en projecten. Of het nu gaat om bodemverbetering, landbouw, industrie, zorg of woonomgevingen: het boek brengt al deze projecten in kaart.

Geschreven door:

 

Ruim voor het einde van de crowdfundingsactie haalde AR-TUR het vooropgestelde bedrag van 10.000 euro op voor de publicatie van haar KEMPENATLAS. Daarom lanceerde de organisatie een tweede doel, voor een extra bedrag van 3.000 euro. Ditmaal voor een introductievideo in de expositie van het boek. De publicatie toont namelijk nieuw getekende kaarten, historische kaarten, werk van vier kunstenaars, archiefmateriaal, atelierruimte…  in de Antwerpse Kempen. Een duidelijke introvideo zal de bezoeker snel een goed beeld geven van wat hij allemaal kan verwachten. 

Steun dit initiatief vanaf €5 en kom het resultaat bewonderen op de Dag van de architectuur op 10 september. Nog tot 30 juni kun je alvast een exemplaar bestellen tegen een voordelige prijs, of een VIP-rondleiding, of een exclusieve fotoprint van Filip Dujardin. 

De KEMPENATLAS wordt een groot boek boordevol kaarten, kennis en verhalen over de Antwerpse Kempen. Én een tentoonstelling in Cultuurhuis de Warande in Turnhout. Aan de hand van speciaal gemaakte kaarten, foto’s, archiefbeelden en teksten ontdek je de regio.  

 

KEMPENATLAS: mede mogelijk gemaakt door jou! from AR-TUR on Vimeo.

 

Het bureau MUST maakte speciaal voor het boek verscheidene kaarten rond twaalf thema’s: bodem, water, natuur, energie, mobiliteit, landbouw, wonen, militair, industrie, welzijn, cultuur en grenzen.
AR-TUR KEMPENATLAS Kaart water

AR-TUR KEMPENATLAS Kaart water

Boek en tentoonstelling 
De schrale gronden in de regio blijken al eeuwen een rijke voedingsbodem voor vernieuwende ideeën en projecten. Of het nu gaat om bodemverbetering, landbouw, industrie, zorg of woonomgevingen. Al die ideeën en projecten in de Antwerpse Kempen zet AR-TUR op de kaart in de KEMPENATLAS. Ze bieden inspiratie voor de toekomst van de regio. Van 15 september tot en met 19 november 2017 zal de tentoonstelling te zien zijn in de Warande. Ook het boek wordt dan gepresenteerd. 

Partners KEMPENATLAS
AR-TUR maakt deze publicatie samen met onder meer Maarten Van Acker van de Universiteit Antwerpen, de Warande, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Uitgeverij Public Space, MUST stedenbouw, de erfgoedcellen Noorderkempen, K.ERF en Kempens Karakter, en meer dan dertig lokale en academische kenners. De Provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid ondersteunen het project.

 

Verdere informatie over de crowdfunding: www.ulule.com/kempenatlas
en over de KEMPENATLAS: www.ar-tur.be/kempenatlas

Geschreven door
AR-TUR

AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen. De culturele architectuurorganisatie werkt vanuit Cultuurhuis de Warande in Turnhout aan projecten in de Antwerpse Kempen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief