Lezing | Creatie(f) in de stad

Gent → Gent

Hoe verbind je verschillende stadswijken, hun bewoners en bezoekers? Hoe breng je processen als creëren, produceren en consumeren onder in één binnenstedelijke locatie? Dit actueel onderwerp wordt in een avondlezing aangehaald door 2 experten in het domein; Alexander D’Hooghe – hoogleraar gespecialiseerd in architectuur en urbanisatie – en Nicolas Bearelle – CEO van Revive, Gentse pionier in stadsbuurtontwikkeling.

Alexander D’Hooghe (Hoogleraar architectuur en urbanisatie) en Nicolas Bearelle (Revive)

Alexander, die op zijn eigen manier al complexe dossiers wist te ontwarren, beschikt over een interessant internationaal parcours op het vlak van stedelijke ontwikkeling. Nicolas is een atypische projectontwikkelaar die de laatste 10 jaar met Revive een nieuwe stroming in de sector teweeg heeft gebracht. Een interessant duo dat niet bang is om hun toekomstvisie toe te lichten over hoe we creatief kunnen omspringen met de schaarse kansen die geboden worden. Ook duiden ze hoe creatieve communities opgebouwd kunnen worden die als bindmiddel kunnen dienen om verschillende functies met en naast elkaar te verweven in een stedelijke context.

De locatie is het op zich al eigenwijze Watt The Firms: hét toonbeeld van een hedendaagse aanpak die werken en wonen harmonieus en complementair met elkaar verbindt en verweeft.

Praktische info

Locatie

WATT The Firms
Nieuwewandeling 62
9000 Gent

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Van

19:30u

Tot

21:00u

Duur

2u

Toegangsprijs

Gratis
Inschrijven verplicht

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief