D/a: Ontwerpbureau NU Architectuuratelier – geannuleerd

Dag van de architectuur (D/a) → Gent

Werp een blik achter de schermen van het atelier en kom verschillende maquettes en tekeningen bekijken in het atelier.

NU architectuuratelier verhuisde recent naar een nieuwe werkplek aan de Hagelandkaai.
De architecten verbouwden een rijwoning waarbij de verschillende bouwlagen opengewerkt werden tot een aantal co-working plekken. Het grootste deel van het eigen atelier werd georganiseerd in de sous-sol die als betonnen funderingskuip daglicht ontvangt langs de straat- en achtergevel.
De bel-etage hangt als split level in een kruisvormige staal structuur die beide benedenverdiepingen van een open plan voorziet.

NU architectuur is het werkplatform voor intense architectuur en ontwerpend onderzoek, geleid door Armand Eeckels en Halewijn Lievens. Opgericht in 2004 heeft NU de ambitie om in sterke wisselwerking met de klanten ruimtelijke, materiële en landschappelijke opgaven te bevragen en te ontwikkelen. NU architectuuratelier beoogt op een kwalitatieve manier bij te dragen aan onze sociale, ruimtelijke en mentale omgeving.

Met een grote variëteit aan gerealiseerde en gewaardeerde projecten, heeft de intense benadering van architectuur geresulteerd in een reeks bijzondere projecten. NU architectuuratelier streeft naar tactiele, wezenlijke architectuur door het combineren van grote- en kleinschalige projecten, zo functionele verwachtingen opwaarderen tot inspiratie.

NU architectuuratelier maakt geen onderscheid tussen architectuur en interieur en ontwerpt meubel en interieur als een onderdeel van de architectuur. Het ‘maken’ zelf blijft ook zeer bewust een onderdeel van het architectuuratelier. Stalen en prototypes worden ontwikkeld voor eigen en voor externe projecten.

Bezoek tijdens de Dag van de architectuur ook Huis Perrekes en het vernieuwde onthaal van Concertgebouw Brugge van NU architectuuratelier.

  • NU architectuur atelier

Praktische info

Locatie

Hagelandkaai 51
9000 Gent

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

14:00u

Toegangsprijs

Gratis
geleide rondleiding in groep om 10u, 11u, 12u en 13u
op voorhand reserveren per mail
naar office@nu-web.be

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief