D/a: Rondleiding HAL 5

Dag van de architectuur (D/a) → Leuven

HAL 5
Finalist Architectuurprijs Leuven 2019

Op de Centrale Werkplaatsen ontstond de behoefte aan een publieke en gemeenschappelijke plek voor de buurt. Om hierin te voorzien kreeg HAL 5 in afwachting van de restauratie van de beschermde spoorweghallen een tijdelijke herbestemming.

Het pragmatische ontwerp vertaalt zich in een beperkt aantal ruimtelijke ingrepen die noodzakelijk zijn om het gebouw terug in gebruik te nemen, maar die tegelijk rekening houden met de opgelegde condities van het “tijdelijke gebruik”. In de bestaande casco organiseren zich box-in-box volumes rond een binnenstraat. De materialisatie en realisatie gebeurde met een beperkt budget en werd uitgevoerd door vrijwilligers.

Het project wil nooit een eindproduct zijn. Als een stedelijk en sociaal experiment dat collectief bedacht, gebouwd en gefinancierd werd, heeft HAL 5 als doel om een betaalbare, duurzame en bruisende stedelijke vrijplaats te ontwikkelen.

Op 22 september is het feest in HAL 5! De hal is dan exact twee jaar open en viert dat met een bruisend feest van 9 tot 24 uur. Vrij toegankelijk.

Praktische info

Locatie

Diestsesteenweg 104
3010 Leuven

Routebeschrijving

Tijdstippen

13u30
14u30
15u30

Toegangsprijs

Gratis. Inschrijving verplicht via inschrijving@stadenarchitectuur.be

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief