Rondleiding Ontmoeting Kunst en architectuur in de stad Brugge

D/a: Rondleiding | Ontmoeting met kunst in de stad

Dag van de architectuur (D/a) → Brugge

Driejaarlijks brengt Triënnale Brugge hedendaagse kunst en architectuur naar de binnenstad van Brugge. Een tijdelijk moment, waarbij interventies van nationale en internationale namen een parcours vormen doorheen de stad en je de werelderfgoedstad met andere ogen laten bekijken. Maar er is meer. Brugge telt heel wat verborgen (en minder verborgen) werken die permanent deel uitmaken van het stadspatrimonium. Bijzondere hedendaagse monumenten of vernieuwende architectuurprojecten die zichtbaar zijn vanop de openbare weg, als bakens in het stedelijke weefsel.

Op 22 september bekijken we enkele van deze interventies tijdens de rondleiding Ontmoeting met kunst in de stad.

In een parcours langs straten, pleinen en bruggen, houden een aantal experten halt bij een selectie permanente hedendaagse projecten in het huidige stedelijke weefsel. Zowel verstilde verbeeldingen van kunstenaars als nieuwe ingrepen van architecten komen aan bod. Tijdens de tour maken we kennis met inspirerende figuren en spannende verhalen, die genoeg stof moeten opleveren om na te praten aan het eind van de wandeling.

Over Triënnale Brugge

Triënnale Brugge brengt om de drie jaar hedendaagse kunst en architectuur naar de historische binnenstad van Brugge. De openluchttentoonstelling bouwt sinds 2015 verder op een reeks triënnales die in 1968, 1987 en 1974 werden samengesteld rond beeldende kunst en die nu opnieuw deel van het publiek terrein zijn geworden. Voor bezoekers is het steeds een zomerse ontdekkingstocht langs een inspirerend en gastvrij parcours, ontwikkeld door nationale en internationale namen.
Voor updates, volg ons via sociale media: @triennalebrugge | #TRIBRU

Een initiatief van Triënnale Brugge in samenwerking met de Dienst Ruimtelijke Ordening Stad Brugge, Sector Unesco en Dienst Monumentenzorg.
  • Toyo Ito paviljoen door Toyo Ito / ICO door B2Ai (foto: Matthias Desmet)

 

 

D/a - Inschrijvingen Rondleiding - Ontmoeting met Kunst in de Stad

Praktische info

Locatie

Startpunt:
Stadsschouwburg
Vlamingstraat 29
8000 Brugge

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Van

14:00u

Tot

17:00u

Duur

3 uur

Toegangsprijs

Gratis, mits inschrijving.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief