D/a: Rondleiding Scoutsgebouw Boven-Lo

Dag van de architectuur (D/a) → Leuven

Scoutsgebouw Boven-Lo van rob mols architecten (projectarchitect Bert Ruelens)
Finalist Architectuurprijs Leuven 2019

In een recreatiegebied met strenge bouwvoorschriften werd een nieuw Scoutsgebouw gerealiseerd. Door het compacte gebouw in het terrein in te graven, wordt de eis voor een éénlaagse bebouwing gerespecteerd en het bestaande speelterrein maximaal gevrijwaard.

In het ontwerp staat de relatie met de buitenomgeving centraal. Twee bijzondere buitenruimtes, een overdekte koer en een verzonken theater werden aan het programma toegevoegd. De twee grote scoutslokalen zijn opdeelbaar en kunnen mee evolueren met de noden van de scouts.

De gebruikte materialen zijn vrij gewoon, maar worden meervoudig en efficiënt ingezet. De houten ramen zijn zowel buitenschrijnwerk als draagstructuur voor de bovenliggende betonplaat en dakstructuur. De holle betonblokken zijn tegelijk draagstructuur én leidingspouw. De gepolierde opstortbeton van de breedvloerplaten is niet alleen afwerking, maar tevens uitvullaag voor de technische leidingen. De dakstructuur fungeert als een houten ribbenvloer, waardoor de grote ruimtes met standaard balken overspannen kunnen worden.

Praktische info

Locatie

Heidebergstraat 264
3010 Leuven

Routebeschrijving

Tijdstippen

14u00
15u00
16u00
Duur 45 minuten.

Toegangsprijs

Gratis. Inschrijving verplicht via inschrijving@stadenarchitectuur.be

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief