D/a: Rondleiding tentoonstelling Architectuurprijs Leuven 2019

Dag van de architectuur (D/a) → Leuven

Met de Architectuurprijs Leuven bekroont de stad kwaliteitsvolle architectuur op Leuvens grondgebied en wordt de balans opgemaakt. De selectie van projecten toont immers het resultaat van een sterk engagement van burgers, bouwheren en ontwerpers, maar ook dat van het beleid en de gehanteerde aanpak van stadsontwikkeling.

Een commissie van experten selecteerde uit een korf van 64 ingediende projecten 24 opmerkelijke projecten. Ze demonstreren op een bijzondere wijze hoe we met de stedelijke opgaven van de toekomst kunnen omgaan. De selectie van projecten probeert zo een antwoord te vinden op de vragen die Jan Schreurs in de laatste editie van de publicatie stelde naar een project voor de stad, een stedelijk project: “Waar willen we met de stad naartoe? Wie hoort erbij en waar vindt die plaats? Wat doen we samen? Waar en hoe spelen zich onze dagelijkse stedelijke rituelen af?”

Met dit perspectief voor ogen schonk de jury ditmaal bijzondere aandacht aan thema’s als herbestemming en betaalbaar wonen, en plaatste zij de urgentie van sociale huisvesting extra in de kijker. De vijf finalisten zijn: Hoofdkantoor Cera van Robbrecht & Daem architecten i.s.m. ar-te en Studio Roma; Scoutsgebouw Boven-Lo van rob mols Architecten (projectarchitect Bert Ruelens); Hoogzaal voor Contius orgel van 360 architecten; Hal 5 van de kerngroep van de vzw Hal 5; Sociale woningen Donkerstraat van a33 architecten.

De rondleiding duidt de belangrijkste tendensen uit de geselecteerde projecten en zet de vijf finalisten extra in de kijker.  Duur ca. 45 minuten

Praktische info

Locatie

Universiteitsbibliotheek
Monseigneur Ladeuzeplein
3000 Leuven

Routebeschrijving

Tijdstippen

12u00
14u00
15u30

Toegangsprijs

Gratis. Inschrijving verplicht via inschrijving@stadenarchitectuur.be

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief