D/a: Ontwerpbureau BC architects & studies + BC materials

Dag van de architectuur (D/a) → Brussel

Werp een unieke blik achter de schermen tijdens een rondleiding door de architecten. BC architects & studies leidt je rond om 11u, 14u en 16u in hun bureau en productiehal. De rondleiding duurt 45 minuten en biedt ruimte voor twintig deelnemers. Inschrijven is niet nodig, op tijd komen is dus de boodschap.

BC is een hybride structuur bestaande uit een architectuurbureau, een experimenteel en educatief lab en een coöperatieve circulaire materiaalproductie (BC materials). Bij deze uitzonderlijke mix aan werkvelden hoort een atypische bureau omgeving.

Gelegen aan de kanaalzone, op de terreinen van de Haven van Brussel heeft BC een tijdelijk onderkomen gevonden. Op deze site in transitie vond BC een plek waar ze hun demonteerbare productiehal konden bouwen, waar BC materials grondverzet van stadswerven omzet tot circulaire leembouwmaterialen, en ook hun bureau en educatief lab in konden onderbrengen.

De uitzonderlijke dynamiek van de locatie draagt bij tot de sfeer die BC uitstraalt. Een architectuurbureau dat de rol van de architect drastisch in vraag stelt en actief mee verandert.

BC organiseert ter gelegenheid van de Dag van de architectuur een barbecue en open bar. Breng gerust je vlees/groente mee voor op het vuur!

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Praktische info

Locatie

Havenlaan 104-106
1000 Brussel

Routebeschrijving

Van

11:00u

Tot

17:00u

Duur

45min

Toegangsprijs

Gratis
Rondleiding om 11u, 14u en 16u (zonder inschrijving)

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief