D/a: Ontwerpbureau BULK architecten

Dag van de architectuur (D/a) → Deurne

De medewerkers van BULK verwelkomen je tijdens de Dag van de architectuur in hun architectenbureau. Je kan er vrij rondlopen en een blik werpen op de uitgestalde maquettes, tekeningen en beelden. De architecten staan klaar om je vragen te beantwoorden en extra uitleg te geven. Shoot!

Het wijkcentrum van de wijk Morkhoven werd in opdracht van de gemeente Deurne in 1970 ontworpen door architecten Lode Wouters en Fons Mostien. Dit brutalistische complex bevindt zich op de hoek van de Joseph Deckerslaan en de Pieter Van Isackerlaan. Vandaag huisvest het voormalige buurthuis de kantoren van BULK architecten.

BULK architecten is een polyvalent, ontwerpmatig gericht architectenbureau met ervaring en interesses op diverse schaalniveaus, van interieur tot stadsontwerp.

BULK probeert in al zijn projecten na te denken over de verpakking van de inhoud. Gebouwen overleven meestal hun initiële programma’s. Daarom houdt BULK architecten van nurkse gebouwen, van intelligente inertie, van flamboyante discretie. Een duidelijke structuur daagt zijn bewoners uit en laat ruimte voor interpretatie en overmaat. De inhoud vormt de verpakking en omgekeerd. Form follows function follows form follows… Traagheid is een duurzaam beginsel.

Bouwen in en aan de stad impliceert zoeken naar een juiste balans tussen textuur en sculptuur. Het is voortborduren op wat er al is en anticiperen op wat zou kunnen komen. Architectuur maken is deelnemen aan het fascinerende proces van de stad in wording, het ongelooflijk ernstig nemen en er massaal veel pret aan beleven.

BULK heeft tal van referenties in private, collectieve en sociale woningbouw. Het bureau telt momenteel ongeveer 18 medewerkers.

Bezoek ook een van de ontwerpen van BULK architecten! Tijdens de Dag van de architectuur openen Boechout Midden, Het Halfdiep, Het Vliegertje en Pension Van Schoonhoven hun deuren.

Praktische info

Locatie

Joseph Deckerslaan 2A
2100 Deurne

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Gratis
Vrij toegankelijk

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief