D/a: Ontwerpbureau Callebaut Architecten

Dag van de architectuur (D/a) → Drongen

Tijdens de Dag van de architectuur staan de architecten van Callebaut Architecten je persoonlijk te woord en ontdek je alles over afgewerkte projecten en projecten in uitvoering, restauratiemethoden, maquettes en visualisaties. 

Callebaut Architecten werd in 2006 opgericht door Wouter Callebaut, uit het verlangen en de noodzaak om beschermde monumenten en ander waardevol erfgoed op een rationele en geïnspireerde manier te herbestemmen of te restaureren. De kern ligt in een evenwicht tussen de conservatie van de monumentale sfeer van weleer én de sobere integratie van de nieuwe elementen eigen aan het hedendaagse comfort en de mogelijke herbestemming. De constructieve en historische duurzaamheid verdient hierbij prioriteit.

Callebaut Architecten groeide het voorbije decennium uit tot gewaardeerd specialist in renovatie en restauratie van het architecturale erfgoed. Het bureau focust zich hierbij op de essentie: het gebouw van het overbodige ontdoen en het oude cachet en de authentieke sfeer terugbrengen, met het oog op de nieuwe functie en toekomst. Door geen genoegen te nemen met standaard oplossingen en gerichte keuzes te maken, streeft Callebaut Architecten naar historisch verantwoorde én ambitieuze architectuur. Het bureau werkt zowel aan beschermde monumenten zoals kloosters, kastelen, stadhuizen en pakhuizen, als aan ander waardevol bouwkundig erfgoed zoals herenhuizen en hoeves.

Momenteel bestaat het bureau uit een interdisciplinaire mix van 15 ingenieur-architecten, architecten en interieurarchitecten met ervaring, opleiding en interesse in restauratie en monumentenzorg. Deze kleinschaligheid en gedrevenheid garandeert een persoonlijke aanpak, een nauwe opvolging en directe communicatie.

Bezoek ook een van de projecten van Callebaut Architecten! Tijdens de Dag van de architectuur openen BuBaO Sint-Lievenspoort, Stadsbibliotheek Mechelen en Kunstencentrum Vooruit hun deuren.

 • Herbestemming klooster tot Hotel August, Militair Hospitaal te Antwerpen, i.s.m. Vincent Van Duysen Architects (Foto: Robert Rieger)

 • Restauratie Predikherenklooster tot Stadsbibliotheek Mechelen, ism KSA & BB (Foto: Allt)

  Restauratie Predikherenklooster tot Stadsbibliotheek Mechelen, ism KSA & BB (Foto: Allt)

 • Restauratie Villa Roelants, Van der Meren (Foto: Tim Van de Velde)

 • Herbestemming klooster tot school Sint-Lievenspoort, Gent, ism EVR (Foto: Stijn Bollaert)

 • Herbestemming Stadhuis Ieper tot Ypermuseum i.s.m. FVWW (Foto: Allt)

  Herbestemming Stadhuis Ieper tot Ypermuseum i.s.m. FVWW (Foto: Allt)

 • Herbestemming Huis van de Vrije Schippers (Gent) tot Havenhuis North Sea Port (Foto: Allt)

  Herbestemming Huis van de Vrije Schippers (Gent) tot Havenhuis North Sea Port (Foto: Allt)

Praktische info

Locatie

Sint-Gerolfstraat 32b
9031 Drongen

Routebeschrijving

Van

14:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Gratis
Vrij toegankelijk

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief