D/a: De Veerman

Dag van de architectuur (D/a) → Antwerpen

Architect: Petillon Ceuppens architecten

Ontdek alle facetten van dit prachtige project tijdens de Dag van de architectuur! Sofie (F/a Curatorenteam) licht toe waarom je dit project zeker niet mag missen.

Via de grote toegangspoort van het oude herenhuis kom je direct terecht in de tuin van de Veerman. Deze organisatie heeft als doel mensen uit te dagen in kunsten, initiatieven verder te ontwikkelen en verspreiden. Zowat iedere kunstliefhebber kan hier terecht.

De Veerman (Foto: Sarah Blee)

Aan de rechterkant verbouwden de architecten de achterbouw tot een repetitielokaal. Ze pasten duidelijk leesbare ingrepen en bouwmethodes toe. De kleine ramen lijken aan de buitenmuur er zijn op geklikt. Een ritme van rode stalen balken vormt het dak, afgewerkt met transparante golfplaten als daklichten voor indirecte lichtinval.

De Veerman (Foto: Sarah Blee)

De houten wand in de ruimte splits het lokaal op. Het grote raam kijkt uit op de wilde stadstuin. Buiten wordt het ritme van balken doorgetrokken deze keer met houten balken die een luifel vormen. Een stevige schuifdeur hangt zichtbaar aan de buitengevel. Hier kan in geëxperimenteerd worden zonder te moeten inzitten met schade.

Auteur: Sofie Lamote

  • De Veerman (Foto: Sarah Blee)

  • De Veerman (Foto: )

Praktische info

Locatie

Marialei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Gratis
Vrij toegankelijk

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief