D/a: Future House

Dag van de architectuur (D/a) → Wondelgem (Gent)

Multi-family House – Beige is the new black
Architecten: Wim Goes Architectuur

Ontdek dit project op de Dag van de architectuur tijdens een rondleiding! Deze rondleiding is gratis maar inschrijving is verplicht via onderstaand formulier. Sofie (F/a Curatorenteam) licht toe waarom je dit project zeker niet mag missen.

Het zal je waarschijnlijk verbazen maar achter deze klassieke beige gevel zit heel wat meer dan de prefab woning die u denkt te bezoeken. Future House ligt op een perceel aan de straatkant. Met z’n beige bakstenen valt de woning amper op in het straatbeeld. De groepswoning is overdonderend en tegelijk sereen. Wim Goes architectuur ging aan de slag op een aantal verkavelde percelen rond de bestaande hoevewoning van de opdrachtgever. Met een prachtig gedachtegoed rond verdichting en samenwonen werden deze verkavelde grenzen proefondervindelijk afgetast.

Future House, Wim Goes Architectuur (Foto: WGA)

De aanpak voor de organisatie van de groepswoningen is anders dan anders. De beige buitensteen wordt doorgetrokken binnenshuis. De architect trok niet alleen het bleke kleurenpallet door binnenshuis, de buitensteen wordt ook als binnen afwerking gebruikt. In de woonunits combineerde hij lavabo’s uit terrazzo met gouden kranen, allemaal met ongelooflijke aandacht voor de details.

Future House ,Wim Goes Architectuur (Foto: Maxime Delvaux)
Future House, Wim Goes Architectuur (Foto: Maxime Delvaux)

Dit schept een luxueuze rust zonder pretentieus te willen zijn. Eerder een comfortnorm waar we allemaal naar verlangen. Er worden geen multifunctionele of gemeenschappelijke ruimtes voorzien. Alles is hyper specifiek maar toch kan je hier doen wat je wilt. Hier wordt duidelijk gezocht naar een andere vorm van co-housen. De toekomstige bewoners zijn geen jonge gezinnen met joelende kinderen. Dit is een oefening in hoe met respect en vooral in privacy toch dichter bij elkaar te kunnen wonen.

Het ontwerp van de gelijkvloerse verdieping en kelder was een samenwerking tussen Wim Goes Architectuur, SUGIBERRY (SA – JPN) en textielontwerpster Izumi Hongo (JPN).

Auteur: Sofie Lamote

  • Future House, Wim Goes Architectuur (Foto: Maxime Delvaux)

  • Future House, Wim Goes Architectuur (Foto: WGA)

  • Future House, Wim Goes Architectuur (Foto: WGA)

  • Future House ,Wim Goes Architectuur (Foto: WGA)

  • Future House ,Wim Goes Architectuur (Foto: Maxime Delvaux)

    Future House ,Wim Goes Architectuur (Foto: Maxime Delvaux)

  • Future House ,Wim Goes Architectuur (Foto: Maxime Delvaux)

 

 

 

D/a - Inschrijvingen Future House

Praktische info

Locatie

Evergemsesteenweg 53-55
9032 Wondelgem (Gent)

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Van

10:00u

Tot

17:00u

Duur

30 minuten

Toegangsprijs

Gratis
Rondleiding elk half uur (inschrijving verplicht)

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief