D/a: PAKT

Dag van de architectuur (D/a) → Antwerpen

PAKT dat het goed is

Ontdek alle facetten van dit prachtige project tijdens de Dag van de architectuur! Bezoek de site op je eigen tempo, geniet van de lekkere restaurants en gezellige koffiebars of sluit je aan bij een van de rondleidingen op ‘t DAK. Laat je verrassen door wat er allemaal groeit en bloeit in hartje Antwerpen. De DAKboeren leiden je graag rond op ‘t DAK van PAKT, een uniek stadslandbouwproject in België. Afspraak op het binnenplein van PAKT. Ama (F/a Curatorenteam) licht toe waarom je dit project zeker niet mag missen.

PAKT wordt ook wel het creatieve hart van Antwerpen genoemd, en als je de site op wandelt merk je meteen waarom. Je vindt er een originele assemblage van ondernemers en stadslandbouwers. Deze hotspot bruist van energie.

PAKT (Foto: PAKT)

Het concept bestaat uit de herbestemming van oude pakhuizen die na hun glorietijd nog dienst deden als locatie voor underground feestjes. Vandaag vult een resem duurzame en creatieve ondernemingen dit pand, wat zorgt voor een hippe, urban-achtige sfeer die gezelligheid, pit, verbeeldingskracht, authenticiteit en innovatie samenbrengt. Doorheen het hele domein is op een zeer respectvolle manier omgegaan met de originele constructie van de loods. Dit zorgt ook meteen voor een eenheid tussen alle versnipperde functies zoals een fitness, een kledingwinkel, een modellen agency, een dagopvang en nog veel meer. Een kasseienstraat kruist de site middenin en verbindt de verschillende invullingen. Het effect is een binnenplein in deze mini-stad waarrond restaurants, cafés en koffiebars gevestigd zijn die hun terras hier uitstellen. Zeker bij goed weer komt dit helemaal tot leven.

PAKT (Foto: PAKT)

Het project is niet alleen omgeven door het groen van het stadspark, bovenop de oude pakhuizen zijn ook stadstuinen met serres voorzien waar landbouwers groenten en fruit telen. Dit verse lekkers wordt verwerkt in de restaurants die eronder zijn gelegen, en zo zorgt het project niet alleen voor een culinaire belevenis voor zijn bezoekers maar draagt het ook een steentje bij aan de duurzaamheid van onze planeet.

PAKT (Foto: PAKT)

Deze infusie van het hergebruik van oude gebouwen met duurzaamheid, biologische landbouw en hippe eettenten maakt van deze voormalige pakhuizen een actuele, dynamische en aantrekkelijke plek waar iedereen naar wilt terugkeren. Of het nu voor een intense fuifnacht is, voor een rustgevende namiddag met een koffie en een boek of voor een culinaire hap.

Auteur: Ama Verdonckt

  • PAKT (Foto: PAKT)

  • PAKT (Foto: PAKT)

  • PAKT (Foto:)

Praktische info

Locatie

Regine Beerplein 1
Toegang via Lamorinièrestraat 161 of het Groen Kwartier
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Van

10:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Gratis
Vrij toegankelijk
Rondleiding op 't DAK: 7,49 euro (inschrijving verplicht)

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief