D/a: Ontwerpbureau ROOILIJN architectuur

Dag van de architectuur (D/a) → Antwerpen

Het team van ROOILIJN biedt op de Dag van de architectuur een blik op hun werkproces en methodiek. Van verschillende gerealiseerde en actuele projecten worden doorlopend plannen, schaalmodellen en tekeningen gepresenteerd. 

ROOILIJN verbouwde recent een gelijkvloerse winkelruimte tot ontwerpbureau. De ligging langs een winkelstraat in de 20ste-eeuwse gordel past perfect binnen hun filosofie en werkveld: reconversie in randstedelijke context, publieksgericht op de grens tussen privaat en openbaar. De ruimte werd ontdaan van alle stoffige afwerkingen en bruut gelaten met enkele elementaire toevoegingen in duurzaam hout.

Als uitbreiding op het ontwerpbureau wordt in september ook ROOIPLEIN gelanceerd: een eigentijdse interpretatie van de historische agora als stedelijke verzamelplaats waar het sociale  leven zich afspeelde. ROOIPLEIN buit de publieke locatie van het bureau uit en organiseert tentoonstellingen en lezingen over maatschappelijke, stedelijke, artistieke, ecologische en lokale thema’s, en liefst een kruisbestuiving van dat alles.

Bezoek ook een van de ontwerpen van ROOILIJN architectuur! Tijdens de Dag van de architectuur openen opent co-housing Borsbeek zijn deuren.

  • Co-housing Borsbeek, ROOILIJN architectuur (Foto: Hugo Van Beveren)

  • Cohousing Borsbeek, ROOILIJN architectuur (Foto: Hugo Van Beveren)

Praktische info

Locatie

Gitschotellei 250
2140 Antwerpen

Routebeschrijving

Van

13:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Gratis
Vrij toegankelijk

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief