D/a: Ontwerpbureau TRANS architectuur l stedenbouw

Dag van de architectuur (D/a) → Gent

Grijp je kans om een blik achter de schermen te werpen tijdens een rondleiding door onze architecten! TRANS verwelkomt je om 12u, 13u30 en 15u. Onze rondleidingen duren ongeveer dertig minuten. Allen welkom!

TRANS verwierf op korte tijd een sterke reputatie en werd in talrijke prijsvragen als laureaat aangeduid. Het bureau bestaat uit getalenteerde en sterk gemotiveerde architecten, ingenieur-architecten en stedenbouwkundigen. We werken steeds in een multidisciplinair verband dat projectmatig wordt samengesteld. We benaderen de complexiteit van de opgave integraal en verzamelen voor ieder project de juiste competenties en vooraanstaande deskundigen rond de opgave.

Exterieur van Hoorebeke Timer (foto: Stijn Bollaert)

We ontwerpen op elk schaalniveau en zowel voor publieke als private opdrachtgevers. De Vlaamse Overheid, de stad Gent, Deinze, Turnhout, Mechelen en Eeklo zijn enkele van de openbare opdrachtgevers die de voorbije jaren TRANS aanstelden. De Katoen Natie Antwerpen, Vanhaerents Real Estate Gent, Ryhove vzw Gent, SEW Eurodrive International- behoren tot de private opdrachtgevers die belangrijke projecten aan TRANS hebben toevertrouwd.

TRANS ontwerpt ‘bouwend’, met ruimtes, materialen, proporties en steeds bewust van de noodzaak de ruimte te vertalen in woorden, op basis van een rijk lexicon om preciezer en overtuig(en)d te ontwerpen. We handelen zeer bewust binnen de brede en rijke traditie die de bouwkunst kenmerkt. 

Gevelbeeld Ryhove (foto: Stijn Bollaert)

Al met onze eerste realisatie werden we genomineerd voor de Provinciale Architectuurprijs Vlaams Brabant. TRANS werd ook  genomineerd voor de Belgian Buildings Awards 2019, Jo Crepain awards 2019 en met het project ‘Ryhove Gent’ voor de EU Mies van der Rohe Award 2019. De activiteit van de vennoten in de academische wereld, zowel aan de KULeuven, de Universiteit Antwerpen, als aan de RAvB Rotterdam, verrijkt de ontwerppraktijk.

In het najaar 2018 verscheen een monografie over het werk bij de gerenommeerde uitgeverij nai I 010.

Bezoek ook een van de ontwerpen van TRANS architectuur & stedenbouw! Tijdens de Dag van de architectuur openen het Balenmagazijn en Ryhove hun deuren.

Praktische info

Locatie

Beverhoutplein 7
9000 Gent

Routebeschrijving

Van

12:00u

Tot

15:00u

Toegangsprijs

Gratis
Rondleiding om 12u, 13u30 en 15u (zonder inschrijving)

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief