De kamers van de Stadsbouwmeester | Advieskamer

De Kamers van de Stadsbouwmeester → Gent

Vijf opgaves, vijf plekken
De Stadsbouwmeester neemt het Gentse stadsbestuur mee op fietstocht in het festivalthema ‘Verbind de Stad!’. Hun parcours tussen de 19e en 20ste-eeuwse stadsgordel illustreert de uitdagingen en thema’s waarvoor Gent staat in de komende legislatuur.

  • De tocht voert langs nieuwe woonvormen, waarbij tijdens een locatiebezoek bewoners, architecten, stadsdiensten deelnemen aan een debat over de woonmarkt in Gent.
  • Nadien volgt een toelichting rond het toekomstige Stadsgebouw 2.0, met DC Gentbrugge als case – waarbij stakeholders beschrijven hoe dergelijk gebouw de stad moet verbinden.
  • Na een lunchbreak leidt het traject langs een van de acht Groenklimaatassen, groene aders die het centrum verbinden met het buitengebied. Er wordt hard gewerkt aan een klimaatrobuuste stad.
  •  In de wijk rond de Arsenaalsite en De Porre, vindt een dialoog plaats over de commons, economie en stadsontwikkeling.
  • De tocht eindigt op de Standaertsite in Ledeberg waar een gesprek wordt georganiseerd rond de reconversie van binnengebieden.

 

Deze fietstocht is niet toegankelijk voor publiek. Hou deze pagina en onze social media in de gaten voor verslag. Daarnaast wordt er een gelijkaardige, bewegwijzerde fietsroute aangeboden op de Dag van de Architectuur op 22 september. Je kan ook zelf op pad met deze downloadbare Fietskaart Stadsbouwmeester Gent.

  • Advieskamer Stadsbouwmeester Gent (Foto: Studio Specht)

Praktische info

Locatie

Snoepwinkel Vooruit
Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Routebeschrijving

Van

09:00u

Tot

16:00u

Toegangsprijs

Niet toegankelijk

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief