Expo | Ontwerpen voor Gent

De Kamers van de Stadsbouwmeester → Gent

Op het dak van de Belgacomtoren, midden in het stadscentrum, kan je tijdens het F/a de studentententoonstelling Ontwerpen voor Gent ontdekken.

Gent huisvest twee hoog aangeschreven architectuuropleidingen en beschikt daarmee over heel wat potentieel als het op onderzoek en ontwerp aankomt. De Stadsbouwmeester neemt tijdens F/a het initiatief om bruggen te bouwen. Samen met de studenten Architectuur en Stedenbouw van de UGent, de Faculteit Architectuur KU Leuven, ETH Zurich en de architectuurvereniging Archipel zette hij een expo op met sterk studentenwerk waarin Gent het werkveld vormt.

De studenten tonen interventies in een stad die veraf staan van de dagelijkse concrete architectuurpraktijk, maar die wel verkennend de opgaves en kansen verbeelden, die de stad kan bieden. De geselecteerde projecten tonen Gent vanuit een expliciet andere blik.

De tentoonstelling loopt van zondag 22 september tot en met vrijdag 27 september. Ze is open van 14u tot 18u. Op maandag kan je inschrijven voor een rondleiding en debat over de meerwaarde van ontwerpend onderzoek. Op vrijdag 27 september sluit de tentoonstelling al om 16u.

De tiende verdieping van het Stadsgebouw ‘Portus Ganda’, de voormalige Belgacomtoren, is bereikbaar met een grote lift.

  • Ontwerpen Voor Gent (Beeld: Anja Schaffner, Universum Carrousel Journey, ETH Zurich)

  • Belgacomtoren (Tekening: Anja Schaffner)

Praktische info

Locatie

Administratief Centrum Portus (Belgacomtoren)
Keizer Karelstraat 1
Verdieping 10

9000 Gent

Routebeschrijving

Van

14:00u

Tot

18:00u

Toegangsprijs

gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief