Eperon d’Or (foto: Kris Vandevorst)

Film | Architectuur en erfgoed – Een tango in de tijd

Gent → Gent

Kan architectuur het verleden verbinden met het heden? Is erfgoed relevant voor hedendaagse architectuur? Kan erfgoed bijdragen aan de architectuur van morgen? Is architectuur er om te vernieuwen of te bewaren? Je ontdekt het in de film “Architectuur en erfgoed – Een tango in de tijd”.

De voorbije jaren organiseerde het agentschap Onroerend Erfgoed verschillende initiatieven die hedendaagse maatschappelijke uitdagingen verbinden met de zorg voor onroerend erfgoed. In de film “Architectuur en erfgoed – Een tango in de tijd” delen drie vooraanstaande Belgische architecten hun liefde voor erfgoed en de manier waarop erfgoed hun ontwerppraktijk beïnvloedt aan de hand van inspirerende projecten.

Op de verschillende festivallocaties vind je schetsblokjes en potloden die een link naar de film en de portfolio onroerend erfgoed vormen. De portfolio onroerend erfgoed is een website waarop goede voorbeelden van erfgoedprojecten getoond worden. Je wordt uitgenodigd om zelf bij te dragen aan de portfolio.

Je kan de film dagelijks bekijken in de Krook, tijdens de openingsuren.

Praktische info

Locatie

De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Routebeschrijving

Tijdstippen

Doorlopend te bekijken

Toegangsprijs

gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief