Assemble, Folly for a Flyover (Foto: Assemble)

Lezing | Assemble Studio

Gent → Gent

Op vrijdag 27 september 2019 nodigen de Vlaamse Architectuur Academie (VAA) en Stadsbouwmeester Gent het internationale collectief Assemble Studio uit voor een lezing binnen de context van het Festival van de architectuur (F/a).

Assemble studio is een interdisciplinair collectief gebaseerd in Londen dat werkt op het kruispunt van architectuur, design en kunst. Assemble werd opgericht in 2010 en heeft sindsdien een divers en bejubeld oeuvre uitgebouwd. De groep creëert steeds projecten in overleg met de gemeenschap waarvoor ze ontwerpt. In 2015 won Assemble de prestigieuze Turner Prize met een atypisch project in Liverpool. Ze transformeerden de Granby Street in de verwaarloosde wijk Toxteth van een probleemzone tot een dynamische, sociale en leefbare buurt. De dialoog met de bewoners en persoonlijke aanpak zorgde voor het slagen van hun project, in tegenstelling tot voorgaande pogingen van officiële instanties.

De lezing van Assemble in het kader van het festival focust op hun collectieve en experimentele ontwerpmethodologie en onderzoekt hoe begrippen als vreugde, schoonheid en pragmatiek samen gaan om zowel betekenisvolle als ambitieuze ruimtes te creëren. Het collectief bespreekt de eigen atelierruimte als een model voor een betaalbare werkplek dat een interdisciplinaire praktijk wil aanmoedigen en de de precaire situatie eigen aan het kunstenaarschap tegengaan. Assemble zal ook het belang van experimenten aanhalen in hun meest recente projecten in België, ontwikkeld in samenwerking met de Brusselse praktijk van Czvek Rigby.

Een lezing van de VAA (Vlaamse Architectuur Academie) in samenwerking met Stadsbouwmeester Gent en DOK. De VAA is het initiatief van de vijf Vlaamse universiteiten met opleidingen in het brede veld van de architectuur, namelijk KU Leuven, VUB, UGent, UHasselt en UAntwerpen. Regelmatig bundelen de vijf onderwijsinstellingen de krachten binnen de context van de VAA om projecten, tentoonstellingen en symposia te realiseren.

  • Assemble, Folly for a Flyover (Foto: Assemble)

    Assemble, Folly for a Flyover (Foto: Assemble)

Praktische info

Locatie

DOK Gent
splitsing Afrikalaan + Koopvaardijlaan
9000 Gent

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Van

17:00u

Tot

19:00u

Toegangsprijs

Gratis toegang mits inschrijving

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief