Malem Street art Project

Gent → Gent

Malem Verbindt

Het MSaP (Malem Street art Project) is een eigenzinnig straatkunstenfestival in de Gentse wijk Malem. Het MSaP werkt voornamelijk met tweedehandsmateriaal, geschonken of gevonden voorwerpen waarmee allerlei 3D installaties en ready mades gemaakt worden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met plaatselijke scholen, vrijwilligers en de buurt. De installaties geven vaak een commentaar op de maatschappij, maar ook op de kunstwereld zelf. MSaP kiest bewust voor de straat als canvas, ver weg van de musea en galerijen in het centrum. De tijdelijke installaties zijn niet het werk van 1 individuele kunstenaar, maar van een collectief waar veel diverse mensen aan meewerken.

Malem Street art Project (Foto: Koen Vromman)


Over MALEM

Malem (Brugse Poort)  is een wijk met enkel sociale woningen die gebouwd werd vlak na de Tweede Wereldoorlog op een voormalig moerasgebied. De wijk is gebouw volgens het tuinwijkprincipe in een homogeen ensemble van laagbouw en appartementen, alles in dezelfde witte kleur.

Malem Street art Project (Foto: Koen Vromman)

Malem is één van de meest diverse wijken van Gent. MSaP vertrekt vanuit een leegstaand en te renoveren pand (Heldenplein 22) waar tevens een ontmoetingsplaats en open atelier is. MsaP wil ook mensen bijeen brengen en verbinden, en dit in een sociale woonwijk waarin normaal geen kunst neerstrijk. Er worden steeds nieuwe installaties gemaakt in het atelier aan het Heldenplein.

 

RONDLEIDING en OPEN ATELIER

Je krijgt een rondleiding doorheen deze bijzondere wijk en we tonen je de werken van deze editie (Malem Robotica). Je krijgt ook de kans om het open atelier te bezoeken en voor de gelegenheid onthullen we een werk over betaalbaar wonen op basis van maquettes die we kregen van de  Sint Lucas architectuurschool.

Malem Street art Project (Foto: Koen Vromman)

Betaalbaar wonen wordt één van de grootste problemen van Gent. Een huis kopen in het stadscentrum is nagenoeg onbetaalbaar geworden, en ook huren wordt steeds duurder. Steeds meer mensen vallen uit de boot, of trekken weg naar plaatsen waar wonen wel nog betaalbaar is. Wordt Gent stilaan een stad voor de elite ? Is het niet hoogtijd om radicaal andere keuzes te maken ? Vanuit een leegstaand pand in een sociale woonwijk waar geen privéwoningen zijn, brengt het MSaP enkele eigenzinnige suggesties voor betaalbaar wonen.

 

Malem Street art Project (Foto: Koen Vromman)

MSAP is een organisatie van vzw vroemvroem met steun van de Vlaamse Gemeenschap, stad Gent en de Nationale Loterij.

Website
Facebook

Praktische info

Locatie

Heldenplein 22
9000 Gent

Routebeschrijving

Van

14:00u

Tot

18:00u

Duur

30 minuten

Toegangsprijs

Gratis
Het atelier is vrij toegankelijk.
Rondleiding om 14u, 15u, 16u en 17u.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief