Open Atelier Onbetaalbaar (Foto: Richard Duyck)

Open Atelier | Prototypes

Gent → Gent

Op het raakvlak tussen kunst en design verenigt ONBETAALBAAR duurzaamheid, schoonheid en liefde voor materialen. Een uitnodiging om na te denken over wat we wegwerpen, stil te staan bij het verhaal en de identiteit van een object, een gebouw of een ruimte.

ONBETAALBAAR

ONBETAALBAAR is een collectief van makers, (be)denkers, vormgevers, schrijvers, … die elkaar vinden in hun liefde voor objecten. Een denktank en een werkplaats rond materialisme met emotie. In hun verschillende projecten blazen ze nieuw leven in oude objecten en gerecupereerde materialen.

Raakvlak tussen kunst en design

Van kapotte of ongewenste meubelstukken, een halve deur, een schuifje, een tafel met drie poten, tot zelfs design en antiek. Voorwerpen, gebouwen en ruimtes ondergaan een transformatie: ze worden gestript, half ontbonden en met andere objecten opnieuw samengesteld. Anderen worden netjes opgekuist of gerestaureerd om hen in ere te herstellen. Een aangepaste prothese voor een afgebroken poot, een kast wordt tafel, de leuning wordt een zitvlak of een schommel,…

Unieke edities en interieurs met een ziel

Werp een blik achter de schermen van dit boeiende atelier, en ontdek niet alleen originele prototypes maar ook het onderzoek dat er aan voorafgaat. Je hoeft bovendien niet met lege handen naar huis te gaan. In het atelier staan unieke edities en objecten met een verhaal te koop. Eerder op zoek naar maatwerk? ONBETAALBAAR ontwerpt en maakt meubels en interieurs op maat, met respect voor het karakter van een ruimte, de meubels die erin staan en de geschiedenis die er huist. Schuilt er een maker in jou? Ga in het atelier van ONBETAALBAAR zelf aan de slag en blaas afgedankte materialen nieuw leven in door ze op te lappen, te herwerken en te herdenken.

  • Open Atelier Onbetaalbaar (Foto: Richard Duyck)

    Open Atelier Onbetaalbaar (Foto: Richard Duyck)

  • Open Atelier Onbetaalbaar (Foto: Richard Duyck)

    Open Atelier Onbetaalbaar (Foto: Richard Duyck)

  • Open Atelier Onbetaalbaar (Foto: Richard Duyck)

Praktische info

Locatie

Bomastraat 35A
9000 Gent

Routebeschrijving

Van

12:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Gratis.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief