Rondleiding | Lots of LOD

Gent → Gent

Wie architectuur én podiumkunsten wil, zit goed bij LOD muziektheater. Tijdens het F/a kan je niet alleen een exclusieve rondleiding (Schrijf je hier in ) voor één van de rondleidingen meepikken in de studio, LOD muziektheater gunt je ook een blik achter de schermen van de nagelnieuwe productie ‘As long as we are playing’ van Kabinet K en LOD-componist Thomas Smetryns (i.s.m. hetpaleis). Na ruim vijftien jaar waarin spel als een rode draad doorheen hun voorstellingen liep, geven ze dit keer het spelen de hoofdrol.

Maar er is meer. Met huisartiesten Atelier Bildraum heeft LOD muziektheater een collectief in de rangen wiens oeuvre op het snijpunt van architectuur en theater zit. Hun werk is uitgesproken associatief en zintuiglijk van opzet maar het is steevast de verbeelding van de kijker zelf die voor betekenis zorgt. Fotografie en architectuur of beeld en ruimte worden daarin telkens in andere verbanden geplaatst ten opzichte van elkaar. Speciaal voor het Festival van de architectuur (F/a) gaat architect-artiest Steve Salembier over zijn werk als architect-artiest praten.

Over LOD
Sinds 2008 bewoont het Gentse productiehuis voor opera en muziektheater de voormalige ‘Materniteit’ op de Bijlokesite, samen met het dansgezelschap les ballets C de la B. Daarnaast tekenden architecten Jan De Vylder en Trice Hofkens de nieuwe repetitiestudio’s voor beide huizen. De aansluitende tuin is een ontwerp van landschapsarchitect Bas Smets. In 2009 ontving het gebouw de Belgian Building Award. Ook werd het genomineerd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Award. Het geheel vormt een boeiende combinatie van oud en nieuw en is de ideale omgeving voor de creatie van baanbrekende muziektheaterproducties.

Rooftopbar for a day
Waar beter een architectuurbezoek afsluiten dan met een drankje op het dakterras? De beste gelegenheidsrooftopbar van de stad, mét zicht op de torens van Gent. LOD muziektheater zet de deuren van de studio doorlopend open, van 10u tot 17u.

 

Inschrijvingen - Rondleidingen LOD

Vul hieronder je gegevens in.

Step 1 of 2

  • Scènebeeld In Between Violet and Green van Atelier Bildraum

  • Repetitiebeeld as long as we are playing van Kabinet K

Praktische info

Locatie

Bijlokekaai 3
9000 Gent

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Tijdstippen

Rondleidingen
10h tot 11h
12h30 tot 13h30
16h tot 17h

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief