Rondleiding | Van Wintercircus tot Oude Dokken – stadsontwikkeling verbindt

Gent → Gent

Maak kennis met sogent en haar verbindende projecten tijdens één van de drie rondleidingen in de tentoonstellingsruimte van de Bank van de Arbeid
Sogent – het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf – heeft als opdracht in onze stad kwaliteitsvolle ruimte te voorzien voor wonen, ondernemen en groen. Naast die projectontwikkeling, beheert sogent ook een groot aantal percelen en gebouwen, vaak in afwachting van een tweede leven.

Sogent construeert, boetseert, creëert en modelleert om van onze stad een stad te maken waar het goed is om te wonen, te leven, te verblijven en te werken. Met alle Gentenaars in gedachten.

Stadsontwikkeling verbindt
Als uitvoerder van het stadsontwikkelingsbeleid, realiseert sogent vooral projecten die “verbinden”. Letterlijk, zoals in het Wintercircus, waar binnenkort de overdekte middenpiste de Krook met de Sint-Pietersnieuwstraat en de Lammerstraat zal verbinden. Of de Oude Dokken, waar bruggen en andere infrastructuurwerken voor verbinding (zullen) zorgen tussen de kaaien. Maar ook figuurlijk, zoals in Ledeberg, waar de Standaertsite op initiatief van de buurtbewoners is omgevormd tot een levendige ontmoetingsplek. Of zoals Cohousingproject Bijgaardehof, waar verschillende generaties samen een oude fabriek gaan ombouwen tot een aangename plek om te wonen.

In haar werkplek, de Bank van de Arbeid, heeft sogent de voormalige Lokettenruimte omgevormd tot tentoonstellingsruimte, waar de lopende stadsontwikkelingsprojecten getoond worden aan de hand van maquettes, beelden en teksten. Tijdens elke rondleiding wordt de werking van sogent toegelicht en worden de vier bovenstaande projecten uit de doeken gedaan.

 

 

Inschrijvingen - Rondleiding sogent - Stadsontwikkeling verbindt

Step 1 of 2

  • De Bank van de Arbeid, werkplek van sogent. Foto (c) Stijn Bollaert i.o.v. sogent

  • De Lokettenzaal als tentoonstellingsruimte in de Bank van de Arbeid. Foto (c) Stijn Bollaert i.o.v. sogent

  • De Lokettenzaal als tentoonstellingsruimte in de Bank van de Arbeid. Foto (c) Stijn Bollaert i.o.v. sogent

  • Maquette van de Oude Dokken. Foto (c) Stad Gent

  • Maquette van de Oude Dokken. Foto (c) Stad Gent

Praktische info

Locatie

Tentoonstellingsruimte sogent (Bank van de arbeid)
Voldersstraat 1
9000 Gent

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Tijdstippen

23/09/2019 van 11u -12u
23/09/2019 van 14u - 15u
24/09/2019 van 16u - 17u

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief