Symposium | Drawing Attention met Tony Fretton

Gent → Gent

De tekening is dood, leve de tekening!
Architect Jef Van Ranst had een droom: jonge talenten opnieuw aan het tekenen krijgen. De tekening, met de hand gemaakt, als een uitdrukking van een ontwerpproces of als communicatiemiddel eerder dan de tekening als artistiek artefact. Jaarlijks zoekt de Stichting Jef Van Ranst naar ontwerptekeningen die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdrukken.

Tijdens het Festival van de architectuur ontdek je op de tentoonstelling ‘Drawing Attention de laureaten van de Prijs Jef Van Ranst 2019.  Snelle schetsen worden afgewisseld met uitgewerkte tekeningen. Een vierkoppige jury, Tony Fretton (Tony Fretton Architects), Inge Vinck (architecten de vylder vinck taillieu), Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur) en Philippe van Goethem (SVR-ARCHITECTS), maakte de selectie.

Op 25 september vindt aansluitend het gelijknamige symposium  plaats dat bijdrages over de positie, het maken en de waarde van de architectuurtekening in het ontwerpproces samenbrengt. Het programma van de avond start met een lezing door Tony Fretton, gevolgd door een debat door de jury en de officiële prijsuitreiking:

  • 18:30 Ontvangst en vrije rondgang Expo Prijs Jef Van Ranst – Drawing Attention
  • 19:00 Welkom door Dag Boutsen (KU Leuven Faculteit Architectuur en Vlaamse Architectuur Academie)
  • 19:05 Keynote “Drawing Buildings and Realities” door Tony Fretton (Tony Fretton Architects)
  • 19:45 Debat “De tekening is dood, leve de tekening!” met Tony FrettonDirk Somers (Bovenbouw Architecten), Inge Vinck (Architecten De Vylder, Vinck, Tailleu) en Philippe Van Goethem (SVR-ARCHITECTS)
  • 20:15 Prijsuitreiking Prijs Jef Van Ranst 2019

 

Het symposium vindt plaats op 25 september om 18u30.

‘Drawing Attention’ is een initiatief van de Stichting Jef Van Ranst in samenwerking met KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt en VUB en het Vlaams Architectuurinstituut.

Praktische info

Locatie

KU Leuven Faculteit Architectuur
Campus Sint-Lucas Gent
Hoogstraat 51

9000 Gent

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Van

18:30u

Tot

22:00u

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief