Foto Unless Ever People (Foto: Kunsthal Gent)

Expo | Unless Ever People / Caritas For Freespace

Gent → Gent

Tijdens het Festival van de architectuur kan je in Kunsthal Gent naar de Belgische vervolgtentoonstelling van UNLESS EVER PEOPLE / CARITAS FOR FREESPACE. De tentoonstelling van architecten de vylder vinck taillieu (DVVT) die de Zilveren Leeuw voor ‘jong en beloftevol’ werk won op de Biënnale van Venetië in 2018.

De menselijke touch van architectuur
Het curatorenduo van de zestiende architectuurbiënnale Yvonne Farrell en Shelley McNamara nodigden DVVT in 2018 uit in hun centrale tentoonstelling ‘Freespace’. Met dat centrale thema stelden ze de generositeit en de menselijke touch van architectuur voorop. ‘Unless ever people’ van DVVT kadert in dat perspectief. De bijdrage is opgehangen aan het project ‘Caritas’, dat het bureau realiseerde in Melle. Op de site van het psychiatrisch instituut vrijwaarde DVVT het verouderde Sint-Jozefsgebouw van sloop en gaf de ‘ruïne’ een mooie, nieuwe rol als therapeutische ruimte.

Kunsthal Gent presenteert dit project in samenwerking met Museum Dr. Guislain, die gelijklopend aan de tentoonstelling een symposium organiseert omtrent architectuur in de zorgsector en ook actief parallellen legt naar het Caritas-project.

Praktische info

Locatie

Kunsthal Gent
Lange Steenstraat 14
9000 Gent

Routebeschrijving

Van

11:00u

Tot

18:00u

Toegangsprijs

Kunsthal Gent is steeds (gratis) te bezoeken in het weekend tussen de vermelde uren.

De expositie loopt door na het festival.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief