Win kaartjes voor F/a de OUT – de Closing Party van F/a!

Nieuws

Waar begint en waar eindigt architectuur? Op vrijdag 27 september gaat Festival van de architectuur (F/a) voluit in Kunstencentrum Vooruit. Tijdens F/a de OUT (lees ‘fade out’) verbinden we een hele avond lang elke hoek van het gigantische gebouw met dans, muziek, licht, literatuur en talks. Als je verder leest, ontdek hoe jij erbij kan zijn!

F/A DE OUT - 2709 - CLOSING PARTY - ARTWORK BY NEVER SCENO

F/A DE OUT - 2709 - CLOSING PARTY - ARTWORK BY NEVER SCENO

De avond bestaat uit twee delen: eerst is er F/a Highlights in de Theaterzaal (20h30). Hier schuif je nog onderuit voor de hoogtepunten van het Festival van de architectuur met niemand minder dan Tomas De Soete als gastheer en een regie van de Handelsreizigers in Ideeën. Ze herleiden het F/a tot een recap van een uurtje met performances & reportages uit de buik van het festival.

Nadien is er de F/a Closing Party (22h) in onder meer de Concertzaal. Hier feest je niet alleen, je kan ook één op één in gesprek met een stadsmaker over de stad van morgen in het gebouw van Vooruit. Je luistert er naar ‘Stories’ over hoe architectuur mensen samenbrengt. Installatie, muziek en dans dompelen je onder in tijd en ruimte. Tot je zelf danst. Tot het licht uitgaat.

“Niet de deejay staat centraal tijdens F/a de OUT, maar de dansende massa. Hier wordt vrij bewogen, gelachen en gedeeld.”

Koen Galle, curator van F/a Closing Party, vertaalde het festivalthema ‘Verbind de stad!’ naar de nacht.

Curator van de avond Koen Galle ging op zoek naar een nachtelijke vertaling van het festivalthema ‘Verbind de stad!’ en vulde dat in volgens de drie parameters die een goed dansfeest maken: de muziek, het dansen (op om het even welke manier, er zijn geen regels) en de decoratie of inrichting van de ruimte. Het resultaat is een ruimte waar het licht en donker tegelijk is. Waar niet de dj, maar de dansende massa de aandacht trekken. Waar vrij bewogen, gelachen en gedeeld wordt.

De avond start met een Voguing dans-initiatie door het Parijse collectief La Mona. Die dans ontstond in de New Yorkse jaren ’70 en ’80 en haalde inspiratie uit de ballrooms van Harlem 50 jaar eerder. Vandaag vind je het extravagante, maar toegankelijke Voguing over de hele wereld en straalt het plezier ervan moeiteloos af op zij die er zich aan over geven.

 

Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? Je maakt kans op een duoticket als je mailt voor dinsdag 23 september naar info@festivalvandearchitectuur.be met het antwoord op de vraag: Welk Parijs collectief geeft de dansinitiatie tijdens F/a de OUT?

Ontdek het volledige programma van de avond inc. alle stadsmakers, literaire  en deejays van de avond hier.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief